MESA TRONCO SAMANEA #4

A vegades costa decidir-se a l’hora de triar els mobles de la nostra llar, sobretot si no ens hem decantat per un estil o material concret. Sovint triem els mobles per estètica o segons el nostre pressupost, la qual cosa és molt comuna avui en dia. Malgrat això, hem de vigilar perquè molts cops no és or tot el que llueix i a causa dels diners ens pot sortir malament la jugada. Per això és molt important saber quines diferències hi ha en el món del mobiliari de fusta segons la seva qualitat. Per saber com triar la millor fusta massissa per a mobles, el que hem de tenir en compte és principalment el tipus de fusta de la qual estan fets.

Sempre hem de seguir un seguit de criteris per tal de classificar els mobles segons les característiques de la seva fusta i així poder diferenciar la seva qualitat.

Segons la seva procedència o origen

De manera general, podem classificar les fustes massisses segons la seva procedència o origen en europees o tropicals. Aquestes últimes són molt conegudes a causa de la seva gran bellesa exòtica i destaquen per sobre de les fustes que trobem a Europa, de textures i colors més comuns. Les fustes d’origens tropicals són també una gran tendència en mobles d’exterior o jardí, ja que resisteixen molt bé a condicions climàtiques extremes.

TAULA TRONC SAMANEA #4

Pel que fa a les fustes d’Europa, les podem subclassificar en fustes toves i dures. D’entre aquestes dues cal destacar les fustes dures com les dels arbres del roure, el noguer o el cirerer. Aquestes fustes són de creixement lent, cosa que provoca que acabin tenint una gran resistència al pas dels anys i a qualsevol factor extern que podria provocar danys. És un dels motius pels quals qualsevol d’aquestes podria considerar-se la millor fusta massissa per a mobles i solen ser molt apreciades en la construcció de mobles d’alta qualitat.

Segons el tipus de fusta massissa

Existeixen dos grans grups de fustes al món: les fustes toves i les dures. Les fustes conegudes com a dures són aquelles que procedeixen d’arbres de creixement lent, com hem dit anteriorment. Són arbres de fulla caduca i menys comuns que els arbres de fusta tova. Destacaríem el cirerer, el noguer i el roure d’entre aquests arbres. Per un altre costat, les fustes toves provenen d’aquells arbres que creixen molt més ràpid i de fulla perenne. Aquests solen ser més econòmics, però resulten menys exquisits en els seus acabats. Se’n poden destacar el pi i el bedoll.

MESA TRONCO ROBLE

Segons el seu estil o acabat

L’estil o acabat dels nostres mobles de fusta massissa dependrà molt precisament del punt anterior, és a dir, del tipus de fusta. Les fustes dures com el cirerer o el roure, acostumen a destacar pels seus colors intensos, les vetes molt marcades i els seus acabats refinats. Solen ser unes fustes molt preuades en decoració i disseny d’interiors, cosa que fa augmentar-ne el preu. A més, s’hi ha de sumar la gran resistència i pes que tenen. Les fustes dures tenen uns acabats pràcticament perfectes, molt polits i aporten un estil molt exquisit a qualsevol llar. Les fustes toves, pel contrari, acostumen a ser menys espectaculars, per la qual cosa sovint han de passar per alguns processos de tractament previs.

EXPOSICION MOBILIARIO TRONCOS BARCELONA INTERIHOTEL 2019 | STAND CINFEM - DETALLE MESA TRABAJO IROKO DETALLE

Qualsevol fusta pot ser idònia per trobar el moble de fusta massissa ideal per a tu, només has de tenir en compte tot el que t’hem detallat per acabar de decidir-te!

This post is also available in: Castellà

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *